Pies a surowe mięso
- Rejczel
- Raczkujący
- Znak zodiaku: Wodnik
Pies a surowe mięso
Czy to prawda, że psu bardzo dobrze robi podawanie mu surowej wolowiny?
Re: Pies a surowe mięso
Dzięki wielkie za sprawdzone informacje! Z całą pewnością przydadzą mi się one...
Sztuka jest najbardziej intensywną formą indywidualizmu, jaką kiedykolwiek znał świat.
Mam to samo zdanie co mój przedmówca. Nic dodać i nic ująć.
Człowiek naprawdę nie umarł, dopóki powtarzane jest jego imię.
To chyba zależy od konkretnego psa. Pies moich rodziców akurat po surowym mięsie nie czuł się najlepiej - miał wzdęcia, gazy, był taki osowiały i prawie nic nie pił. A po odstawieniu właśnie surowego mięsa i przejściu na gotowane - nie dość, że widać było, że czuje się lepiej, to jeszcze poprawiły mu się wyniki badań 

- Skyler White
- Milczek
- Kontakt:
W takiej sytuacji najlepiej jest skontaktować się z weterynarzem, by przypadkiem nie zaszkodzić zwierzakowi.
https://eurotexpoland.pl/ - taśmy transportujące i pasy napędowe.
ja swojemu kupije kosci kulinarne i bardzo je lubi a dodatkowo dostaje karme z bozity sucha i mokra.
Ja swojemu psu nie daje surowego mięsa . Moj psiak js karmę z bozity , która na prawdę mu służy .
U nas akurat surowe mięso dostają w nagrodę, ale raczej sporadycznie. Na co dzień podajemy gotowe karmy, które są odpowiednio przyrządzane 

Ja niestety się na tym nie znam. Nie będę w stanie pomóc.
A może warto doradzić się znajomych w tej sprawie? Moim zdaniem to będzie dobre rozwiązanie.
-
- Raczkujący
To jest temat dla specjalisty z tej dziedziny.
Opinie są podzielone w tym temacie. Ja daję karmę mokrą reico w której jest nawet 70% mięsa. W karnie nie ma żadnej chemii jak zagęszczacze, konserwanty. Pies chętnie ją wcina a ja widzę że jego sierść jest bardziej lśniąca.
Surowe mięso jest mega odżywcze i zdrowe. Nie trzeba już żadnych dodatków
Mój pies jest na diecie barfowej już prawie rok czasu. Widzse same pozytywne skutki - stracił na wadze ( wcześniej było kilka kg za dużo), ma więcej energii. Kupuję gotowe karmy barf original ( przepada za królikiem i dziczyzną)

mizar trafiłaś w sedno
Ja też jestem wielką zwolenniczką diety barfowej i jak tylko mogę to polecam. O tych karmach z firmy PRIMEX też mam jak najlepsze zdanie, kupuje je od czasu do czasu. Mam wtedy przynajmniej pewność, ze kupuję mięsko porządnie przebadane i dobre jakościowo.

podpytałem naszego weta o te karmy barf original i okazało się, że je bardzo poleca, ba, nawet je sprzedaje, I my przetestujemy na pewno ale juz po powrocie z urlopu bo nie chce fundować mu takich zmian przed wyjazdem.