Abonament na tel stacjonarny
Abonament na tel stacjonarny
Porównywałem sobie różne oferty stacjonarnych abonamentów zarówno tych tradycyjnych jak i na voip i te ostatnie są średnio 2x korzystniejsze od tradycyjnych. Gdzie jest haczyk?
Re: Abonament na tel stacjonarny
Tradycyjna telefonia wychodzi trochę drogo. Gdybym mógł Ci coś zasugerować, to sprawdź sobie rozwiązania oparte o technologię voip.
Jest taniej, jakościowo wychodzi praktycznie na to samo. Gdybym miał wskazać coś konkretnego, to pewnie byłoby to FCN - zobacz jaką mają ofertę.
Orange czy Netia ma to samo za około 30-40% drożej.
Jest taniej, jakościowo wychodzi praktycznie na to samo. Gdybym miał wskazać coś konkretnego, to pewnie byłoby to FCN - zobacz jaką mają ofertę.
Orange czy Netia ma to samo za około 30-40% drożej.
To jeszcze ktoś w ogóle używa prywatnie telefonu stacjonarnego? To chyba zbędny wydatek.
Sama zastanawiałam się nad tym, u którego operatora wziąć numer stacjonarny i ostatecznie padło na Orange, bo zależało mi także na dostępie do internetu w nowym domu. Jako, że mieszkam w małym miasteczku, nic lepszego nikt nie miał do zaoferowania. Sam telefon stacjonarny wciąż ma sens, ponieważ mam nielimitowane rozmowy na komórki w Polsce oraz stacjonarne na całym świecie. Kiedy ma się znajomych rozsianych po świecie, to docenia się to rozwiązanie 

Ostatnio zmieniony 25 stycznia 2017, 10:41 przez Mózg, łącznie zmieniany 1 raz.
vahlder pisze:To jeszcze ktoś w ogóle używa prywatnie telefonu stacjonarnego? To chyba zbędny wydatek.
Dobre pytanie. Moim zdaniem to przeżytek, do tego całkiem nieopłacalny. Lepiej mieć już niedrogą komórkę i traktować ją jako telefon domowy. My tak mamy z naszym huawei p9 dual sim . Wzięliśmy najtańszy abonament i traktujemy go jako wspólny, domowy. To jest nasz taki publiczny numer, by nie musieć niektórym osobom podawać naszych prywatnych numerów
Również jestem takiego samego zdania jak Ty. W moim przypadku skorzystałam jednak z innego rozwiązania, gdyż wykonywałam wiele połączeń za granicę, gdyż mąż pracuję w Anglii. Na stronie voipscan.eu znalazłam możliwość darmowych połączeń międzynarodowych. W moim przypadku sprawdziło się to idealnie, a kilkaset złotych zostało miesięcznie w kieszeni, gdyż często to dzieci lub ja rozmawiałam z mężem, a tam minuta połączenia była dosyć droga. Teraz możemy rozmawiać ile chcemy nie martwiąc się o koszty 

- Marla Singer
- Raczkujący
Rozmowy VoIP (voice over internet protocol) są tańsze, ponieważ rozmowy przeprowadzane są po prostu dzięki połączeniu internetowemu, albo oddzielnej sieci IP i takie rozwiązania najczęściej wykorzystywane są przez firmy. Sama miałam do czynienia z telefonią internetową tego typu i korzystałam z usług firmy SuperVoIP. Szczerze jest to naprawdę bardzo opłacalne w przypadku firm typu call center i nie tylko. Ogólnie temat jest bardzo ciekawy, więc zachęcam do bliższego zapoznania się z nim. 

Ostatnio zmieniony 25 maja 2018, 09:30 przez Marla Singer, łącznie zmieniany 1 raz.
"When you wake up in a different place at a different time, can you wake up as a different person?"
Ja również polecam VoIP zadarma.com/pl - rozmowy są dużo tańsze
-
- Raczkujący
W dzisiejszych czasach to już nie opłaca się utrzymywać telefonu stacjonarnego.
Ja mam to samo co mój poprzednik.