Wybor laptopa

Sprzęt komputerowy już nie jest taki skomplikowany jak się wydaje na początku. Pomożemy i porozmawiamy na temat procesorów, pamięci i dysków twardych. Szukasz pomocy z wyborem komputera lub laptopa? Pomożemy wybrać.
Awatar użytkownika
qbs
Przyjaciel
Przyjaciel
Posty: 1104
Rejestracja: 5 lutego 2006, 21:42
Znak zodiaku: Skorpion
Nasza Klasa: 40690027
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: qbs » 30 września 2008, 14:15

Paszcus, on porownywal MacOS z Vista. Prawda jest taka ze Apple ma system mocno komercyjny i ciezko cos znalezc ze tak powiem "dla tlumoka" za darmo. Jednak jest on zdecydowanie lepszy niz Vista ale to juz zalezy od potrzeb.
I love tittyHTML

D4N
Raczkujący
Raczkujący
Posty: 41
Rejestracja: 14 czerwca 2008, 22:37
Znak zodiaku: Koziorożec
Lokalizacja: Southend
Kontakt:

Post autor: D4N » 30 września 2008, 14:16

Dzieki, wlasnie sie balem odnosnie acera, poniewaz jest duzo FUDu o nich.

Ale ten panel dotykowy chyba mi na linuksie nie pojdzie... :/

Awatar użytkownika
paszczak000
Administrator
Administrator
Posty: 9145
Rejestracja: 27 lutego 2004, 23:35
Znak zodiaku: Panna
Skype: paszczak000
Nasza Klasa: 162689
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

Post autor: paszczak000 » 30 września 2008, 14:31

qbs pisze:Paszcus, on porownywal MacOS z Vista.

To było w domyśle, ale tego nie napisał - stąd mój post. Równie dobrze kolega mógł mieć jakiegoś Linuksa, czy XPka na Maku ;-)
"Nobody will ever need more than 640k RAM!" -- Bill Gates, 1981
"Windows 95 needs at least 8 MB RAM." -- Bill Gates, 1996
"Nobody will ever need Windows" -- logical conclusion

Awatar użytkownika
qbs
Przyjaciel
Przyjaciel
Posty: 1104
Rejestracja: 5 lutego 2006, 21:42
Znak zodiaku: Skorpion
Nasza Klasa: 40690027
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: qbs » 30 września 2008, 15:02

D4N pisze:Ale ten panel dotykowy chyba mi na linuksie nie pojdzie... :/

powiem ci ze w moim asusie chodzil na ubuntu i mandrivie
I love tittyHTML

D4N
Raczkujący
Raczkujący
Posty: 41
Rejestracja: 14 czerwca 2008, 22:37
Znak zodiaku: Koziorożec
Lokalizacja: Southend
Kontakt:

Post autor: D4N » 30 września 2008, 16:08

no to zobaczymy :P

ale chodzil "out of the box", czy musiales cos kombinowac?

Awatar użytkownika
Gaku
Bywalec
Bywalec
Posty: 601
Rejestracja: 3 maja 2006, 11:54
Znak zodiaku: Lew
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Post autor: Gaku » 30 września 2008, 16:35

Paszczak000 pisze:
qbs pisze:Paszcus, on porownywal MacOS z Vista.

To było w domyśle, ale tego nie napisał - stąd mój post. Równie dobrze kolega mógł mieć jakiegoś Linuksa, czy XPka na Maku ;-)

Tak, nie napisałem, bo macbook to konkretny sprzęt i konkretny system. To chyba każdy wie, więc nie wiem skąd to Twoje oburzenie. Dodam tyle, że xp na macbooku działał lepiej niż mac os x. No ale mniejsza o to.

Co do HP to mogę i swoją historię dołożyć. Aparat kosztował 800zl, a za naprawę/wymianę chcieli 2500zl nie uznając gwarancji.
Ostatnio zmieniony 4 kwietnia 2012, 10:12 przez Gaku, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak to jest, kiedy marzysz o kobiecie... której nie możesz mieć
Męski punkt siedzenia
forum.gakus.eu

Awatar użytkownika
qbs
Przyjaciel
Przyjaciel
Posty: 1104
Rejestracja: 5 lutego 2006, 21:42
Znak zodiaku: Skorpion
Nasza Klasa: 40690027
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: qbs » 30 września 2008, 16:57

D4N pisze:ale chodzil "out of the box", czy musiales cos kombinowac?
na czystej instalacji plus zaciagniete uaktualnienia z repozytoriow. czyli norma. bylo to okolo rok temu wiec tymbardziej powinno byc to w standardzie. jednakze nic nie obiecuje bo po prostu nie uzywam linucha (wole MacOSa i Windowsa XP :P nie mam czasu na eksperymenty)
I love tittyHTML

D4N
Raczkujący
Raczkujący
Posty: 41
Rejestracja: 14 czerwca 2008, 22:37
Znak zodiaku: Koziorożec
Lokalizacja: Southend
Kontakt:

Post autor: D4N » 30 września 2008, 19:14

ja mam zamiar zainstalowac:
-XP: do grania i do jakichs aplikacji z college,
-Lenny/Squeeze: do wszystkiego innego.

Awatar użytkownika
qbs
Przyjaciel
Przyjaciel
Posty: 1104
Rejestracja: 5 lutego 2006, 21:42
Znak zodiaku: Skorpion
Nasza Klasa: 40690027
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: qbs » 30 października 2008, 15:51

Poniekad trzeba sie zgodzic. Kupilem drogiego MacBooka a prawda jest taka ze jakosciowo to Fujitsu Siemens lepiej sie prezentuje. Z drugiej strony warto jednak wladowac kase w Asusa czy Acera z gornej polki glownie dlatego, ze:
a) serwis HP to smiech na sali, i jak mozna sie dowiedziec z wykopu, polski serwis nie serwisuje modeli laptopow niedostepnych na naszym rynku.
b) duzo lepsza dostepnosc sterownikow i firmowego oprogramowania
I love tittyHTML

Awatar użytkownika
drastik
Bywalec
Bywalec
Posty: 663
Rejestracja: 23 listopada 2006, 00:37
Znak zodiaku: Bliźnięta
Nasza Klasa: 1524493
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

Post autor: drastik » 18 listopada 2008, 23:39

qbs pisze:Z drugiej strony warto jednak wladowac kase w Asusa czy Acera z gornej polki glownie dlatego, ze:
a) serwis HP to smiech na sali, i jak mozna sie dowiedziec z wykopu, polski serwis nie serwisuje modeli laptopow niedostepnych na naszym rynku.
b) duzo lepsza dostepnosc sterownikow i firmowego oprogramowania


Ad. a) Z tym sie musze zgodzić - serwis HP jest żałosny :/ ale działa ! Nie wiem czy tylko ja miałem taki przypadek, ale lapek wrócił z serwisu bez bluetootha :/ który był w standardzie:/
Ad. b) Czy ja wiem ? HP na stronie swojej większość rzeczy udostępnia :)
sie popsuła sygnaturka :( kiedyś zrobię taką samą jak miałem :)

Awatar użytkownika
Gaku
Bywalec
Bywalec
Posty: 601
Rejestracja: 3 maja 2006, 11:54
Znak zodiaku: Lew
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Post autor: Gaku » 19 listopada 2008, 07:56

Qbs czy warto wpakować kasę w asusa zamiast hp? Pewnie i warto, ale serwis asus też się nie popisał. Ojciec wysłał laptopa, bo się przegrzewał przy gnieździe zasilania (przez co wyłączał) i to gniazdo nie zawsze kontaktowało. Po powrocie z serwisu dyski wyczyszczone, gniazdo wymienione, laptop krzywo skręcony, przez co tackę od dvd trzeba zasuwać na siłę. Czy oni zawsze formatują dyski jak się nie zgłasza usterki z dyskiem?
Ostatnio zmieniony 4 kwietnia 2012, 09:59 przez Gaku, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak to jest, kiedy marzysz o kobiecie... której nie możesz mieć
Męski punkt siedzenia
forum.gakus.eu

D4N
Raczkujący
Raczkujący
Posty: 41
Rejestracja: 14 czerwca 2008, 22:37
Znak zodiaku: Koziorożec
Lokalizacja: Southend
Kontakt:

Post autor: D4N » 20 listopada 2008, 17:13

juz jakis czas temu kupilem Acera 6920G :)

Ronda
Raczkujący
Raczkujący
Posty: 10
Rejestracja: 3 października 2017, 09:01

Re: Wybor laptopa

Post autor: Ronda » 28 marca 2019, 22:34

ja zawsze patrzę pod kątem programów z jakich korzystam. Czasami na prawdę wystarczy sprawdzić wymagania systemowe - może się okazać, ze nawet zaawansowane programu, nie potrzebują jakichś mega parametrów

Awatar użytkownika
Skyler White
Raczkujący
Raczkujący
Posty: 170
Rejestracja: 11 stycznia 2018, 12:02
Kontakt:

Re: Wybor laptopa

Post autor: Skyler White » 25 kwietnia 2019, 11:01

Dzisiaj nie trzeba wiele pieniędzy, by kupić naprawdę dobrego laptopa.
http://eurotexpoland.pl/ - taśmy transportujące i pasy napędowe.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hardware”