Prawidłowa pielęgnacja włosów
Re: Prawidłowa pielęgnacja włosów
Ja zaczęłam brać vitapil żeby trochę włosy wzmocnić na lato. Skład ma bardzo bogaty, dużo minerałów i witamin. Duża dawka krzemu a on jest świetny na włosy i paznokcie.
Przede wszystkim ważne są kosmetyki jakich używamy na co dzień. Warto zainteresować się produktami od Enilome dostępnymi na stronie apteki internetowej doz.pl. Od jakiegoś czasu tylko ich używam i jestem bardzo zadowolona.
Na pewno też nie bez znaczenia jest to czym włosy układamy, sama zainwestowałam w lepszy sprzęt, kupiłam sobie lokówkę automatyczną curl secret 1600E, szybko kręci włosy, nie ciągne ich, nie pali, można dobrać temperaturę do swoich włosów i też pozwala to na zmianę wielkości loków przy krótszym czasie kręceia robią się fale, przy dłuższym sprężynki, widzialam że jest w neonet w promocji teraz
-
- Raczkujący
- Znak zodiaku: Panna
Prawidłowa pielęgnacja włosów
Mam pytanie,jak prawidłowo jechac autostradą, niby swiezo mam prawko ale juz się w tym pogubiłem, podobno wjeżdżając do DE są ograniczenia, jakies znaki zone? nie wiem jakimi pasami sie jedzie, ile się jedzie i na co uwazac jadac do DE, WY napewno mi pomozecie pozdraVWiam
Chciałam kupić sobie niedawno jakiś dobry szampon do włosów. Z tych drogeryjnych nie jestem zadowolona, apteczne sporo kosztują. Dobrze, że znalazłam od News Anna Cosmetics fajne, naturalne prodkty np. z ekstraktami warzywnymi. Ich szampony, odżywki czy maski nie kosztują zbyt dużo, a są bardzo dobre!
Zalezy od rodzaju włosów. Ja mam bardzo suche więc przynajmniej dwa razy w tygodniu stosuję maseczki nawilżające.
Jeśli o fajną pielęgnację włosów chodzi to ja wam mogę doradzić takie trio - szampon do włosów, krem i lotion do skóry głowy Trico Botanica Odbudowa. Tu kupicie je online w dobrej cenie: https://sklep.ansconcept.pl/pl/p/Trio-Szampon%2C-Krem-i-Lotion-Oczyszczanie-i-Relaks-Trico-Botanica/115 To kosmetyki przeznaczone do pielęgnacji włosów delikatnych i wrażliwej i podrażnionej skóry głowy. U mnie super się sprawdzają, dzięki nim moja wrażliwa skóra głowy ma się dobrze a włosy sa miękkie i ładnie się układają.
też jestem zdania, że też znaczenie ma odpowiedni sprzęt, zainwestowałam w bardzo dobrą lokosuszakę babyliss hydro fusion, super się nią układa włosy, są gładsze, nie elektryzują ani nie puszą, jest w tym sprzęcie jakaś specjalna technologia plazmowo-jonowa, która daje właśnie tak efekt
Nie zawsze prawidłowa pielęgnacja jest tak oczywista. W moim przypadku trochę to trwało zanim znalazłam odpowiedni produkt dzięki któremu udałoby mi się dodać objętości moim włosom. Próbowałam wielu kosmetyków i trików, ale jedynie szampon klorane z wyciągiem z włókien lnu przyniósł oczekiwane efekty. Bez splątanych włosów, za to z zadbanymi końcami
Warto stosować świadomą pielęgnację włosów. Ja stawiam na naturalne składy, równowagę PEH. Bardzo dobrze sprawdzają się u mnie kosmetyki Yumi. Są łatwo dostępne, mają fajną cenę i pięknie pachną. A co najważniejsze, dosłownie uratowały moje włosy, po rozjaśnianiu. Teraz są miłe w dotyku i lśniące 

w Euro niektóre modele Babyliss są teraz w promocji, jeśli ktoś planuje zakup tego typu sprzętu to jest na pewno dobra okazja, a Babyliss ma bardzo dobrej jakości urządzeniarozalinda pisze: ↑10 marca 2021, 16:07też jestem zdania, że też znaczenie ma odpowiedni sprzęt, zainwestowałam w bardzo dobrą lokosuszakę babyliss hydro fusion, super się nią układa włosy, są gładsze, nie elektryzują ani nie puszą, jest w tym sprzęcie jakaś specjalna technologia plazmowo-jonowa, która daje właśnie tak efekt
Ja jeszcze dodatkowo (oprócz szamponu i odżywki) używam medi hair booster z ecocery. To naturalna wcierka na bazie ekstraktu z imbiru i cynamonu, pobudza porost włosów i nawilża skórę głowy.