[PROBLEM] Sysinfo static/dynamic na debian-6.0-x86_64

Jeśli umiesz programować coś więcej niż pralkę automatyczną i telewizor to ten dział jest dla Ciebie. Pochwal się swoimi stronami internetowymi lub aplikacjami i skryptami.
r50zyry5
Raczkujący
Raczkujący
Posty: 1
Rejestracja: 10 sierpnia 2011, 09:12
Znak zodiaku: Waga

[PROBLEM] Sysinfo static/dynamic na debian-6.0-x86_64

Post autor: r50zyry5 » 10 sierpnia 2011, 09:18

Witam,

Na serwerze mam zainstalowany system Debian w wersji 6 64bitowy, niestety nie jestem w stanie odpalić programu sysinfo.
Na początku nie aktualizował danych, teraz występuje dziwny błąd przy próbie odpalenia:

Kod: Zaznacz cały

./sysinfo
nie ma takiego pliku lub katalogu


Co muszę poprawić, aby zadziałało ?

EDIT:

Teraz się odpala, ale pokazuje wynik 6 co wskazuje że używam starej wersji aplikacji, ale to jest najnowsza jaka została pobrana ze strony projektu.

EDIT2:
Problem rozwiązany aplikacja jest 32 bitowa i prawdopodobnie dlatego nie działa.
Jak ją w takim razie zmusić do działania ?

Pozdrawiam
ozyrys

eMcE
Milczek
Milczek
Posty: 261
Rejestracja: 7 sierpnia 2011, 12:26

Re: [PROBLEM] Sysinfo static/dynamic na debian-6.0-x86_64

Post autor: eMcE » 17 sierpnia 2011, 11:15

Dorzucić brakujące libsy 32bitowe? ;)

Awatar użytkownika
BoBsoN
Bywalec
Bywalec
Posty: 670
Rejestracja: 24 czerwca 2011, 17:58
Znak zodiaku: Wodnik
Lokalizacja: Jastrzębie-Zdrój
Kontakt:

Re: [PROBLEM] Sysinfo static/dynamic na debian-6.0-x86_64

Post autor: BoBsoN » 17 sierpnia 2011, 12:45

dlaczego odpalasz sysinfo przez "./sysinfo"
wywal to "./" na początku
przecież nie masz go w każdym katalogu.
odpalasz samym "sysinfo"

tyle, że to chyba w Mono napisane jest - więc imo 64 bitowe mono powinno wystarczyć :/

sam skrypt w /usr/bin/sysinfo to:
#!/bin/sh

prefix="/usr"
exec_prefix="${prefix}"
libdir="${exec_prefix}/lib/sysinfo"

cd ${libdir}

exec mono "Sysinfo.exe" "$@"
Jakże mógłbym nie mieć władzy? mienie władzy jest obowiązkiem króla!... tak więc zamilcz.

eMcE
Milczek
Milczek
Posty: 261
Rejestracja: 7 sierpnia 2011, 12:26

Re: [PROBLEM] Sysinfo static/dynamic na debian-6.0-x86_64

Post autor: eMcE » 18 sierpnia 2011, 11:01

To o które sysinfo chodzi? Linuksowe:
http://sourceforge.net/projects/gsysinfo/
czy windowsowe?

yanawa5678
Raczkujący
Raczkujący
Posty: 9
Rejestracja: 22 września 2015, 09:36
Znak zodiaku: Lew
Skype: sdsad
Nasza Klasa: 12

Re: [PROBLEM] Sysinfo static/dynamic na debian-6.0-x86_64

Post autor: yanawa5678 » 14 lipca 2016, 08:38

przecież nie masz go w każdym katalogu.

ODPOWIEDZ