Jak rozwinąć firmę?
Jak rozwinąć firmę?
Od 3 lat prowadzę własną działalność - firmę transportową. Początkowo bałem się, że nie mam szans utrzymać się na rynku, jednak całkiem sprawnie mi idzie. Teraz planuję stopniowy rozwój firmy. I mam pytanie: leasing pracowników to dobre rozwiązanie, żeby pozyskać nowych pracowników na czas określony? Chodzi mi o taką opcję. Znacie taki sposób na rekrutację?
Re: Jak rozwinąć firmę?
Co do leasingu pracowników nie mam pojęcia, ale jeśli chodzi o sam leasing firmowy to platformafinansowa.pl ma dobrą ofertę. Jakiś czas temu dzięki nim kilka komputerów udało mi się ogarnąć i moja firma rozwinęła skrzydla. Teraz splacam w korzystnych ratach i jest okej 

Moja firma prowadzi często handel z przedsiębiorstwami zza granicy więc jedną z pierwszych, które były potrzebne do jej rozwoju to ubezpieczenia transakcji. Współpracuję z firmą KUKE S.A. i jestem bardzo zadowolony. Ogólnie wszystko zależne jest od rodzaju działalności, którą prowadzisz. Fajnie jest mieć na rozwój konkretny pomysł i dążyć do celu!
Żeby rozwinąć firmę trzeba w nią sporo zainwestować
Na pewno od samego początku warto jest wdrożyć w firmie jakieś innowacyjne systemy, która pozwala na sprawniejsze jej funkcjonowanie. Nam bardzo pomógł system workflow DMS. Dzięki niemu mamy zawsze porządek w dokumentach, ponieważ są one przechowywane w wersji elektronicznej 

Myślę, że możesz również sprawdzić propozycje leasingu internetowego, który pozwoli Wam na sfinansowanie całego potrzebnego sprzętu oraz maszyn do firmy. Przede wszystkim jest tu dużo mniej formalności, lepsze warunki i szybkość działania obsługi także sprzęt dostaniecie dużo szybciej niż przez te banki dopóki przebrniecie przez ilość formalności.
Wydaje mi sie ze zatrudnienie agencji marketingowej zdałoby rezultat