Jesteś ciągle zmęczony, osłabiony, senny? Źle się czujesz?
- Chalior
- Raczkujący
- Znak zodiaku: Lew
- Kontakt:
Re: Jesteś ciągle zmęczony, osłabiony, senny? Źle się czujes
Około 2 lat temu nagle zaczęłam silnie gorączkować. Początkowo mój lekarz rodzinny uznał to za zwyczajną grypę i przepisał antybiotyk. Jednak mimo leku gorączka nie malała a mój stan zaczął się pogarszać. Lekarz przepisywał mi kolejne coraz to silniejsze antybiotyki zanim w ogóle zlecił serie podstawowych badań co według mnie jest kompletną niedorzecznością. Po ponad tygodniowej gorączce, w upalne lato gdy nie byłam w stanie przejść z jednego końca mieszkania do drugiego postanowił wykonać badania. Dopiero podwyższone OB ( w tym momencie wynosiło ono 44 gdy norma powynna nie wynosić powyżej 9 ), ścięte białko w organizmie i prześwietlenie płuc sprawiło iż lekarz zaczął panikować. Diagnozy jakie próbował wysunąć z czasem stawały sie coraz poważniejsze i tak oto od migreny poprzez zapalenie rogówki, zapalenie opon mózgowych doszedł do gruźlicy. Na poczekaniu wypisał mi skierowanie do szpitala w którym spędziłam 5 kolejnych dni. Trafiłam tam kompletnie wycieńczona i otumaniona tak więc niewiele pamiętam z tamtego dnia. Miałam przekrwione oczy, wysoką gorączkę, opuchnięte oczy ( początkowo były to 3 kropki pod dolną powieką które z czasem rosły aż zlały sie w jedną ) oraz czerwoną pręgę wokół szyi. Lekarz w szpitalu przyjął mnie na odział chorób wewnętrznych z podejrzeniem tocznia rumieniowatego. Niestety wyniki na przeciwciała wyszły negatywne i zostałam wypisana do domu bez określenia choroby która samoistnie ustała. W momencie wypisu i po upływie kilku dni bez gorączki OB wynosiło 54. Później podejrzewano jeszcze sarkoidozę i zapalenie stawów jednak nikt od tamtej pory nie ustalił dokładnie co tak naprawdę mi dolega.
Jest to zaledwie jeden z moich epizodów u lekarza do którego nie mam już kompletnie zaufania i po stwierdzeniu, ze chrząstka między żebrami a mostkiem musi skostnieć uważam go za całkowitego idiotę.
Jest to zaledwie jeden z moich epizodów u lekarza do którego nie mam już kompletnie zaufania i po stwierdzeniu, ze chrząstka między żebrami a mostkiem musi skostnieć uważam go za całkowitego idiotę.
Re: Jesteś ciągle zmęczony, osłabiony, senny? Źle się czujesz?
to również może być skutek stresu warto wetdy sięgnąć po magvit i uzupełniac zarówno magnez jak i potas to powinno pomóc wrócić do równowagi
u mnie brak magnezu np objawia się totalną płaczliwością 

Ja stawiam na leki, jak tylko źle się czuje np przez ból głowy to od razu staram się w jakiś sposób działać. Nie lubię leżeć w łóżku.. dla mnie to marnotrawstwo czasu. Najbardziej pilnuje tego, by zmęczenie, bóle głowy mnie nie dopadły. Staram się np w takim czasie sięgnąć po tabletkę. Chyba każdy z nas w swoim domu ma jakiś lek przeciwbólowy jak gardan?
Kiedyś tak właśnie miałem i okazało się, że to zwykły brak magnezu w organizmie 

Dzięki wielkie za sprawdzone informacje. Z całą pewnością będą one dla mnie przydatne.
Sztuka przynosi nam dowód, że istnieje coś innego niż nicość.
Ja swojej mamie kupuję na wapteka.pl tonik Biovital; już dłuższy czas i jak zaczęłam narzekać, że ciągle zmęczona jestem, mogę spać do 9, a i tak potem chodzę śpiąca, bez sił to mama poradziła mi, żebym sama zaczęła ten tonik pić. Ma żelazo, głóg, witaminy i jak się go regularnie pije to wzmacnia organizm. Muszę przyznać , że nie od razu ale teraz jest o wiele lepiej niż wcześniej. Myślę żeby jeszcze się na jakiś aerobik zapisać, ruch też pomaga.
No lekarz faktycznie jakis totalny konował. Dlatego ja chodze prywatnie zarowno na badania jak i do lekarzy. Ostatnio robilam sobie dożylne zabiegi z witamin i ozonu bo po chorobie bylam mega osłabiona. Wybrałam centrum zdrowia Panaceum w Warszawie, bo mam do nich zaufanie po tym jak u brata wykryli szereg nietolerancji pokarmowych (gdy inni lekarze go zbywali) a wyeliminowanie z diety złych składników poprawilo jego komfort życia. Pracują tam bardzo dobrzy specjalisci z doświadczeniem i takim osobom warto ufać.
-
- Raczkujący
Jak senny i zmęczony to to normalne nie jest, sprawdź czy nie masz czegoś nie tak z hormonami tarczycy albo witaminą d, ja też tak sie przez pewien czas czułam, i poszłam zrobić konkretne badania do lab diagnostyka i co się okazało? Niedobory witaminy d.. a tarczyca zdrowa
Jak to jest ciągle uzucie to trzeba iść do lekarza i chociaż podstawową mortologię zrobić i cukier, moja mama tak narzekała ostatnio, okazało się z cukier ma podwyższony, musi trzymać dietę, kupiłam jej też witaminy geriamoc, bo ona to jakoś za jeddzeniem warzyw to nie przepada i jedyne co toleruje to ziemniaki i ogórki kiszone i się wcale nie dziwię że taka osłabiona
Podstawa to badania. A potem jeśli coś wyjdzie nie tak to do lekarza w przypadku tarczycy to dobrego endokrynologa trzeba znaleźć. Moja kuzynka w Toruniu leczy się w Przychodni medycznej Nasz Lekarz. Tam jest endokrynologia. Leczą i prywatnie i z NFZ . Jak ktoś z okolic to warto zajrzeć w razie potrzeby.
Może warto zainwestować w dobry kompleks witaminowy? Zajrzyj na doz.pl do DOZ PRODUCT. Myślę, że tam bez problemu znajdziesz coś dla siebie.
Organizm nie to nie robot trzeba być czujnym w każdym momencie i obserwować ciało. Sama trochę sie nafaszerowałam kilka lat temu zanim zaczelam swoja przygode z medycyną azjatycką. nikt nie wiedzial co sie dzieje, a ewidentnie cos sie dzialo, bo z dnia na dzien czulam sie fatalnie. Pozniej wylądowałam w Naturamed przypadkowo bo jedynie poszlam na masaze. Masażystka zaczela opowiadac o akupunkturze i o oddziaływaniu na wybrane partie ciała energią. Zaczelam chodzic regularnie i pamietam przed Świetami poczułam cos na styl "pęknięcia" - totalne rozladowanie cisnienia, ogromna ulga i poczucie komfortu. Niesamowite przeżycie. Terapie wciaz kontynuuje bo najzwyczajniej w swiecie mnie odstresowuje
mysle, ze warto sie przebadac, jesli taki stan utrzymuje sie ciagle...normalne to to nie jest, ja sobie robilam nie tak dawno screening stanu zdrowia w szpitalu medicover, polecam kazdemu sie tak kompleksowo przebadac