Delidostawa zakupy spożywcze z dostawą do domu

Pogaduszki na te wzniosłe i mniej ważne tematy. Rozmawiamy tutaj o różnych ciekawych tematach, nauce, medycynie, wiadomościach dnia i nocy.
Gocha
Raczkujący
Raczkujący

Delidostawa zakupy spożywcze z dostawą do domu

Post autor: Gocha » 14 sierpnia 2020, 18:09

Cześć babeczki :) Kupujecie zakupy spożywcze z dostawą do domu? Jak oceniacie takie usługi? Pozwala to zaoszczędzić pieniądze?
U nas w Nadarzynie jest taka usługa firmy Delidostawa (z Żabiej Woli jeżdżą). Koszt dostawy 10 zł a jak się nazbiera duże zamówienie to jest gratis. Wydaje się to dobrze brzmieć ale nigdy nie zamawiałam spożywczych rzeczy do domu. Wydaje mi się, że wtedy się mniej wydaje bo w sklepie to dzieci zawsze na coś naciągną dodatkowo. A może macie inne patenty? Bo u nas za dużo się kupuje

Al Ala
Raczkujący
Raczkujący

Re: Delidostawa zakupy spożywcze z dostawą do domu

Post autor: Al Ala » 17 sierpnia 2020, 17:44

Ja zamawiam do domu zakupy raz na jakiś czas robię ogromniaste zamówienie. Czy wychodzi taniej to nie wiem. Ale mam zawsze zapas jedzenia i gdy się goście nagle zwalą to mam czym poczęstować. Generalnie jestem zadowolona chociaż u nas godziny dostawy sa bardzo umowne i muszę zamawiać kiedy wiem że naprawdę zamierzam spędzić ten dzień w domu.

Al Ala
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Al Ala » 17 sierpnia 2020, 18:30

;)

Gocha
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Gocha » 18 sierpnia 2020, 08:23

Czyli Tobie wychodzi drożej a nie taniej? To nie o to mi chodziło :D

Al Ala
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Al Ala » 18 sierpnia 2020, 11:12

Nie, nie wychodzi drożej. Mam po prostu cały czas zapas jedzenia i muszę pilnować, żeby nic się nie przeterminowało. A gdy zawsze jest w domu coś do jedzenia to się mniej wydaje w małych sklepikach, gdzie ceny są wyższe. Dlatego drożej nie wychodzi ale czy taniej to nie umiem stwierdzić :P za to namawiam do zakupów online, to super wygoda, naprawdę :P

Gocha
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Gocha » 19 sierpnia 2020, 08:47

No i ja chyba przejdę na zamawianie zakupów do domu, bo to:
mniej czasu spędza się w sklepach, kolejkach (oddzielnej po mięso, innej po sery a jeszcze innej z zakupami)
mniej korków i dojazdów
nie trzeba nosić samemu ciężkich zakupów
a do tego koszt nie większy niż normalnie

Joasiek
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Joasiek » 2 września 2020, 15:53

Dziewczyny ja zamawiam zakupy spożywcze przez internet i wszystko jest w porządku. Z zamówieniami jest ok. Co do oszczędności to na pewno oszczędzam czas i kupuję w większych ilościach to co się da zamrozić albo ma długi termin, świeżych rzeczy mniej, żeby nie wyrzucać zepsutych. bardzo lubię takie zakupy i taką wygode :)

mizar
Milczek
Milczek

Post autor: mizar » 8 października 2020, 11:33

delidostawa jest okej, bardzo szybka dostawa do domu. Fajnie, ze działają już w Nadarzynie :) wolę kupić tu i przy okazji wesprzeć lokalną firmę niż zasilać budżet największych sieciówek gdzie często jakość produktów jest jednak taka sobie.

gajaa
Milczek
Milczek

Post autor: gajaa » 22 października 2020, 12:48

Żabia Wola zgłasza się :) też zamawiałam tu już kilka razy i bez zastrzeżeń. można tu nawet kupić świetne jakościowo mięso i wędliny co było dla mnie osobiście bardzo dużym zaskoczeniem bo z reguły w hipermarketach raczej takich produktów nie znajdziecie.

omami
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: omami » 19 listopada 2020, 10:04

ooo to w żabiej woli też działają ? super bo mieszkam tu od niedawna a szukam właśnie takiego sklepu :)

gajaa
Milczek
Milczek

Post autor: gajaa » 19 listopada 2020, 11:10

omami pisze:
19 listopada 2020, 10:04
ooo to w żabiej woli też działają ? super bo mieszkam tu od niedawna a szukam właśnie takiego sklepu :)
tak tak działają :) i jak masz taką okazję to korzystaj warto :) w sumie np tylko oni jako jedyni w okolicy dostarczają świeże, surowe mięso i wędliny. Zamawiam regularnie i zawsze jestem baaardzo zadowolona.

aaana
Raczkujący
Raczkujący
Znak zodiaku: Waga

Post autor: aaana » 19 listopada 2020, 23:01

Nie lubię gotować, a że pracuję zdalnie to podwójnie mi się nie chce ;) Zamawiam gotowe obiady z najlepszych warszawskich restauracji z dowozem roomservice. Dziś miałam smaka na kuchnię włoską, a jutro może się skuszę na sushi.

szuwarek
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: szuwarek » 24 stycznia 2023, 18:17

Zakupy z dostawą do domu to doskonałe rozwiązanie. Jeszcze nie kupowałam w ten sposób jedzenia. A chcę spróbować wędlin, które oferują Karol zakłady mięsne. Schab z doliny i pieczeń królewska to prawdziwe rarytasy. Spróbowałam ich u mojej przyjaciółki i jestem zachwycona.

neverland
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: neverland » 1 lutego 2023, 16:50

Ja jednak wolę widzieć co kupuję, dlatego zakupy spożywcze tylko stacjonarne. Wszystko inne mogę kupić przez internet ale nie np. pomidory czy mięso :D Osobiście wybieram sklepy, które mają dostawy od lokalnych producentów, np. Lubi w Olsztynie. Duże markety omijam szerokim łukiem.
https://lubisklep.pl/

neverland
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: neverland » 29 marca 2023, 18:54

Dla mnie to sklepy LUBI są idealnym miejscem na szybkie zakupy. W ofercie sklepów znajdują się produkty gotowe do spożycia, takie jak sałatki, kanapki, sery i wędliny, które można zjeść na miejscu lub wziąć ze sobą.

ODPOWIEDZ