Pogaduszki na te wzniosłe i mniej ważne tematy. Rozmawiamy tutaj o różnych ciekawych tematach, nauce, medycynie, wiadomościach dnia i nocy.
-
Gocha
- Raczkujący

Cześć babeczki

Kupujecie zakupy spożywcze z dostawą do domu? Jak oceniacie takie usługi? Pozwala to zaoszczędzić pieniądze?
U nas w Nadarzynie jest taka usługa firmy Delidostawa (z Żabiej Woli jeżdżą). Koszt dostawy 10 zł a jak się nazbiera duże zamówienie to jest gratis. Wydaje się to dobrze brzmieć ale nigdy nie zamawiałam spożywczych rzeczy do domu. Wydaje mi się, że wtedy się mniej wydaje bo w sklepie to dzieci zawsze na coś naciągną dodatkowo. A może macie inne patenty? Bo u nas za dużo się kupuje
-
Al Ala
- Raczkujący

Ja zamawiam do domu zakupy raz na jakiś czas robię ogromniaste zamówienie. Czy wychodzi taniej to nie wiem. Ale mam zawsze zapas jedzenia i gdy się goście nagle zwalą to mam czym poczęstować. Generalnie jestem zadowolona chociaż u nas godziny dostawy sa bardzo umowne i muszę zamawiać kiedy wiem że naprawdę zamierzam spędzić ten dzień w domu.
-
Al Ala
- Raczkujący

-
Gocha
- Raczkujący

Czyli Tobie wychodzi drożej a nie taniej? To nie o to mi chodziło

-
Al Ala
- Raczkujący

Nie, nie wychodzi drożej. Mam po prostu cały czas zapas jedzenia i muszę pilnować, żeby nic się nie przeterminowało. A gdy zawsze jest w domu coś do jedzenia to się mniej wydaje w małych sklepikach, gdzie ceny są wyższe. Dlatego drożej nie wychodzi ale czy taniej to nie umiem stwierdzić

za to namawiam do zakupów online, to super wygoda, naprawdę

-
Gocha
- Raczkujący

No i ja chyba przejdę na zamawianie zakupów do domu, bo to:
mniej czasu spędza się w sklepach, kolejkach (oddzielnej po mięso, innej po sery a jeszcze innej z zakupami)
mniej korków i dojazdów
nie trzeba nosić samemu ciężkich zakupów
a do tego koszt nie większy niż normalnie
-
Joasiek
- Raczkujący

Dziewczyny ja zamawiam zakupy spożywcze przez internet i wszystko jest w porządku. Z zamówieniami jest ok. Co do oszczędności to na pewno oszczędzam czas i kupuję w większych ilościach to co się da zamrozić albo ma długi termin, świeżych rzeczy mniej, żeby nie wyrzucać zepsutych. bardzo lubię takie zakupy i taką wygode

-
mizar
- Milczek

autor: mizar » 8 października 2020, 11:33
delidostawa jest okej, bardzo szybka dostawa do domu. Fajnie, ze działają już w Nadarzynie

wolę kupić tu i przy okazji wesprzeć lokalną firmę niż zasilać budżet największych sieciówek gdzie często jakość produktów jest jednak taka sobie.
-
gajaa
- Milczek

autor: gajaa » 22 października 2020, 12:48
Żabia Wola zgłasza się

też zamawiałam tu już kilka razy i bez zastrzeżeń. można tu nawet kupić świetne jakościowo mięso i wędliny co było dla mnie osobiście bardzo dużym zaskoczeniem bo z reguły w hipermarketach raczej takich produktów nie znajdziecie.
-
omami
- Raczkujący

ooo to w żabiej woli też działają ? super bo mieszkam tu od niedawna a szukam właśnie takiego sklepu

-
gajaa
- Milczek

omami pisze: ↑19 listopada 2020, 10:04
ooo to w żabiej woli też działają ? super bo mieszkam tu od niedawna a szukam właśnie takiego sklepu
tak tak działają

i jak masz taką okazję to korzystaj warto

w sumie np tylko oni jako jedyni w okolicy dostarczają świeże, surowe mięso i wędliny. Zamawiam regularnie i zawsze jestem baaardzo zadowolona.
-
aaana
- Raczkujący

- Znak zodiaku: Waga
Nie lubię gotować, a że pracuję zdalnie to podwójnie mi się nie chce

Zamawiam gotowe obiady z najlepszych warszawskich restauracji z dowozem roomservice. Dziś miałam smaka na kuchnię włoską, a jutro może się skuszę na sushi.
-
szuwarek
- Raczkujący

autor: szuwarek » 24 stycznia 2023, 18:17
Zakupy z dostawą do domu to doskonałe rozwiązanie. Jeszcze nie kupowałam w ten sposób jedzenia. A chcę spróbować wędlin, które oferują Karol zakłady mięsne. Schab z doliny i pieczeń królewska to prawdziwe rarytasy. Spróbowałam ich u mojej przyjaciółki i jestem zachwycona.
-
neverland
- Raczkujący

Ja jednak wolę widzieć co kupuję, dlatego zakupy spożywcze tylko stacjonarne. Wszystko inne mogę kupić przez internet ale nie np. pomidory czy mięso

Osobiście wybieram sklepy, które mają dostawy od lokalnych producentów, np. Lubi w Olsztynie. Duże markety omijam szerokim łukiem.
https://lubisklep.pl/
-
neverland
- Raczkujący

Dla mnie to sklepy LUBI są idealnym miejscem na szybkie zakupy. W ofercie sklepów znajdują się produkty gotowe do spożycia, takie jak sałatki, kanapki, sery i wędliny, które można zjeść na miejscu lub wziąć ze sobą.