Studia zaoczne
Re: Studia zaoczne
Ja wybrałam zaoczne studia prawnicze we Wrocławiu. Doskonale łączę pracę z nauką, jestem już na 3 roku i nie mam najmniejszego problemu ze zdawaniem egzaminów i zaliczeniami. Wszystko jest kwestią odpowiedniej organizacji czasu.
Studia zaoczne są trochę cięższe, gdyż podobny materiał trzeba przerobić w krótszym czasie.
Prawda jest taka że obecnie studia nic nie dają ważne żeby mieć papierek że ma się wyższe wykształcenie i to nie jest istotne czy kończyło się studia zaocznie czy dziennie.
Bez względu na to, czy decydujecie się na studia zaoczne, czy też dzienne, to warto moim zdaniem podczas ich trwania zrobić sobie również jakieś dodatkowe kursy, na przykład z języka angielskiego. Szkoła Językowa Speak-Up organizuje takie specjalne szkolenia dla studentów. Jak widać nauka tam jest bardzo elastyczna, więc nie będzie Wam kolidowała z zajęciami na uczelni 

według mnie studiowanie zaoczne to średni pomysł
co myślicie o logistyce? Przydałby mi się ten kierunek do prowadzenia firmy, bo właśnie na problemy logistyczne najczęściej napotykam w pracy. Gdzie można zrobić I stopień?
To prawda, że niekiedy trzeba pracować i się uczyć. Wiele osób tak kończy studia. Dlatego można się rozejrzeć jakie są opcje, by je ukończyć. Też w tej szkole http://www.pswbp.pl wiele osób decyduje się na studia ekonomiczne czy infirmatyczne. Można się zdecydować także na studia w języku angielskim.
-
- Raczkujący
Witam! Moja droga, studia inżynierskie I stopnia na kierunku Logistyka możesz podjąć w oddziałach Wyższej Szkoły Bankowej w: Bydgoszczy, Chorzowie/Katowicach, Gdańsku, Gdyni, Opolu, Poznaniu, Szczecinie, Warszawie oraz we Wrocławiu. Na naszej a stronie internetowej wsb.pl/studia-i-szkolenia/studia-i-stopnia/kierunki-i-specjalnosci/logistyka znajdziesz wszelkie informacje na temat dostępnych specjalności oraz warunki rekrutacji. Pamiętaj, że aplikując na studia do 30 maja możesz zaoszczędzić 600 zł dzięki zniżce w czesnym na pierwszym roku. dodatkowo opłata wpisowego nie jest pobierana. Zapraszam!
Pozdrawiam, Renata Mazur
Online Ekspert WSB Studia I stopnia
Ile semestrów trwają te studia? Czy płatność można rozłożyć na raty? Czy to są studia licencjackie?
-
- Raczkujący
Witam! Quiqui, takie studia trwają 7 semestrów. Za studia można płacić w ratach: 2,10 lub 12. Jak wspomniałam powyżej to są studia inżynierskie.
Pozdrawiam, Renata Mazur
Ja mam pytanie, czy na WSB można ubiegać się o jakieś stypendia już na studiach pierwszego stopnia? jak to w praktyce wygląda?
-
- Raczkujący
Witam! Nora, wybierając studia I stopnia w Wyższej Szkole Bankowej będziesz mogła skorzystać ze stypendiów dla: ambitnych i pracowitych, sportowców, studentów w trudnej sytuacji materialnej, osób niepełnosprawnych oraz ciekawych świata. Uruchomiliśmy także Program VIS – Very Important Student. Został on przygotowany z myślą o kandydatach na studia I stopnia, którzy mogą pochwalić się świadectwem ukończenia szkoły średniej z wyróżnieniem. Do Programu VIS mogą również dołączyć studenci WSB, których wyniki w nauce są wyróżniające. Jeśli w pierwszym semestrze uzyskasz wysoką średnią ocen, w następnym semestrze masz szansę studiować za darmo (wysokość wymaganej średniej jest ustalana w każdym roku akademickim przez Dziekana). O szczegóły programu pytaj w Biurze Rekrutacji.
Pozdrawiam, Renata Mazur
Ja robiłem drugi stopień studiów zaocznie i jednocześnie pracowałem
A do kiedy można na WSB składać dokumenty? Do kiedy można się zapisać na studia u Was?
dziękuję za odpowiedź, wszystko mi się już rozjaśniło i zapisałam się na studia.
Nora - pewnie nabór jeszcze chwilę potrwa ale im wcześniej się zapiszesz tym większa szansa że dostanie się bo potem może nie być miejsc
Nora - pewnie nabór jeszcze chwilę potrwa ale im wcześniej się zapiszesz tym większa szansa że dostanie się bo potem może nie być miejsc