Zimowa pielęgnacja skóry
Zimowa pielęgnacja skóry
Jak u Was wygląda zimowa pielęgnacja skóry? Zmieniacie kosmetyki zimą czy nie?
-
- Raczkujący
- Znak zodiaku: Bliźnięta
Re: Zimowa pielęgnacja skóry
Ja cały rok korzystam z tego samego kremu do twarzy. Jest bardzo fajny, ma fajną konsystencję no i filtry które są tak samo ważne zimą jak i latem 

trzeba nakładać kremy z olejkiem!
zimą dobrze jest też łykać witaminy na skórę 

Łykać witaminy na skórę? czyli jakie? ostatnio zauważyłam, że bierzemy różne preparaty witaminowe ot tak nie do końca wiedząc na co one działają. Moje koleżanki w pracy łykają mnóstwo cudów ot tak dla zasady bo to im ktoś polecił, bo to podobno dobre. Na skórę przyda nam się witamina E, dobrze też dostarczać dużo C bo spowalnia procesy starzenia. I dużo wody pić, to pomoże najbardziej. Ja stawiam tylko na wodę i biovital tonik, dobrze działa na całe ciało, wzmacnia, poprawia krążenie i dotlenia komórki. Ale dokładnie zapoznałam się z jego składem zanim sobie kupiłam i każdemu radzę to robić.
W zimie o skórę trzeba dbać dwa razy bardziej ! Przede wszystkim w takiej mroźnej
nie wiem jak u Was ale mam wrażenie, że moja skóra po tej zimie jest taka zmęczona i mocno przesuszona... Od kilku dni z tym walcze stosując to ujędrniająco-odżywcze mleczko do ciała z Eveline, z popularnej serii Slim Extreme4D. Efekty da się zauważyć niemal od razu, skóra jest wygładzona i napięta. No i koszt nie jest duży bo za 350 ml zapłaciłam w rozssmanie niecałe 18 zł.
Ostatnio zmieniony 9 maja 2019, 08:22 przez gajaa, łącznie zmieniany 1 raz.
U mnie to samo... przesuszona, nieodżywiona i sztywna totalnie pozbawiona elastyczności. Zastanawiam się nad jakimiś laserami dla pobudzenia. Tutaj w Naturamed działają z wykorzystaniem fal radiowych, czestotliwosc fal jest oczywiscie regulowana indywidualnie, ale efekt jest jeden - przywrocenie gęstości, elastyczności i napięcia. Chodzi o stymulacje ciała falami co powoduje produkcje kolagenu i elastyny