Naturalne kosmetyki
Re: Naturalne kosmetyki
Moim zdaniem kosmetyki naturalne są dużo lepsze niż kosmetyki z drogerii. Warto pamiętać o tym, że kosmetyki naturalne nie zawierają żadnych chemicznych składników. Wasza skóra i włosy jeszcze Wam za to podziękują. A ja polecam produkty marki Nacomi.
- manika
- Raczkujący
- Znak zodiaku: Lew
- Nasza Klasa: 1
Kosmetyki naturalne z kwasem hialuronowym powinny być stosowane przez każdą z nas, bez względu na wiek. Kwasu hialuronowego nigdy nie jest za dużo w skórze. Często stosuję też olejki i dodaję je do kremów na dzień i na noc. Szczególnie przypadły mi do gustu te z maliną, arganowym i kokosem. Kwasy też używam od czasu do czasu, jednak nie za często.
-
- Raczkujący
- Znak zodiaku: Panna
Na rynku pojawiają się coraz nowsze kosmetyki naturalne. Uważam, że warto na takie kosmetyki stawiać. Trzeba jednak wiedzieć co kupować. W tym na pewno pomogą Wam artykuły. Ja bardzo często z takich korzystam i wychodzi mi to na dobre. Dlatego też serdecznie Wam poleca zaglądać w takie miejsca 

-
- Raczkujący
nie przepadam za naturalnymi kosmetykami
Znam bardzo dobrą drogerię online tulipani.pl. Oni w ofercie mają tylko i wyłącznie produkty naturalne. Moim zdaniem warto rzucić okiem - znajdziecie tam kosmetyki do makijażu, do pielęgnacji ciała i włosów oraz do stylizacji włosów. Oferta jest bardzo bogata.
Najbardziej ze wszystkich kosmetyków naturalnych lubię Fresh&Natural, głównie za naturalny skład i ich niesamowity zapach, są w też pełni wegetariańskie, co zostało potwierdzone certyfikatem Vege. Nie zawierają wazeliny, parafiny, PEG-ów, parabenów, silikonów, SLS/SELS ani sztucznych barwników dzięki czemu nie uczulają.
Mam zamiar też się na takie kosmetyki przerzucić, widziałam w drogerii kremowe serum do ciała bielendy z miodem i mlekiem kozim, jak je oceniacie? Mam zamiar je wypróbować w najbliższym czasie
Tutaj widziałam ciekawy artykuł na temat stylizacji i doboru odpowiednich kosmetyków do włosów amfora.pl/wiadomosc/joanna-sposob-na-stylizacje-wlosow-ktore-kosmetyki-wybrac/3814. Wiele kobiet źle dobiera kosmetyki, nawet nieświadomie.
Ostatnio bardzo dużo się mówi o doskonałych właściwościach naturalnych kosmetyków i ich zbawiennym działaniu na skórę. Dlatego postanowiłam przewertować internet i wybrać dla siebie najlepsze. Znalazłam na jednej stronie zdjęcie Wiktorii Omyła, która poleca produkty Calluna Medica i nawet zorganizowała specjalny konkurs. Pokusiłam się o zamówienie w promocyjnej cenie naturalnego kremu głęboko nawilżającego i odżywczego oraz maseczki głęboko nawilżającej Norwegia. Tych specyfików nie da się zamienić na inne. Sprawiają, że cera jest piękna.
Mi te naturalne jak sama zaczęłam stosować, zdecydowanie bardziej odpowiadają. W aptece internetowej wapteka jest taka marka Granat Apfel z owocem granatu. Mam krem na dzień, na noc, żel do mycia ciała. Działają głównie odżywczo i nawilżająco na skórę. Dla mnie że nie zawierają chociażby parabenów czy glikolu to dodatkowy plus, cena też jest przystępna.
Też sie przerzuciłam na naturalne, a zaczynałam delikatnie najpierw tylko z kremem na przesuszoną skore rak - zamowilam maslo mandarynkowe z ravina.pl A ostatnio to juz nawet mydlo od nich do zestawu zamowienia wzielam. Maja niesamowicie naturalne zapachy - ale zeby nie bylo bez aromatow!
Jeżeli chodzi o kremy do rąk to jestem zakochana w Botame. Są naturalne i ślicznie pachną, a w aptece doz.pl kosztują niecałe 10 zł. 

Naturalne kosmetyki warte są uwagi . Wiele z nich znajdziesz na pewno na maxdrogeria. Zwłaszcza,że biały Jeleń jest zawsze funkcjonalny i praktyczny. Szybko i sprawnie zamówisz na czas.
Faktycznie, też się przestawiłam na Botame z doz.pl i jestem mega zadowolona. Kosmetyki te są stuprocentowo naturalne i ceny są śmiesznie niskie
Potestujcie sobie koniecznie bo warto.

jest wiele na prawde fajnych kosmetykow naturalnych, które dobrze dzialaja zarowno na cialo i zmysly
przykladem takich wlasnie kosmetyków jest Hildegard Braukmann i ich emulsja pielegnacyjna o nazwie Harmonia Ciala. Koi, nawilza i pieknie pachnie - czysta przyjemnosc uzyzwania. No i oczywiscie, wszystko naturalne i mile