Naturalne kosmetyki

Pogaduszki na te wzniosłe i mniej ważne tematy. Rozmawiamy tutaj o różnych ciekawych tematach, nauce, medycynie, wiadomościach dnia i nocy.
laguna
Bywalec
Bywalec

Re: Naturalne kosmetyki

Post autor: laguna » 6 listopada 2017, 16:25

Moim zdaniem kosmetyki naturalne są dużo lepsze niż kosmetyki z drogerii. Warto pamiętać o tym, że kosmetyki naturalne nie zawierają żadnych chemicznych składników. Wasza skóra i włosy jeszcze Wam za to podziękują. A ja polecam produkty marki Nacomi.

Awatar użytkownika
manika
Raczkujący
Raczkujący
Znak zodiaku: Lew
Nasza Klasa: 1

Post autor: manika » 10 listopada 2017, 16:01

Kosmetyki naturalne z kwasem hialuronowym powinny być stosowane przez każdą z nas, bez względu na wiek. Kwasu hialuronowego nigdy nie jest za dużo w skórze. Często stosuję też olejki i dodaję je do kremów na dzień i na noc. Szczególnie przypadły mi do gustu te z maliną, arganowym i kokosem. Kwasy też używam od czasu do czasu, jednak nie za często.

karinka121
Raczkujący
Raczkujący
Znak zodiaku: Panna

Post autor: karinka121 » 17 listopada 2017, 20:43

Na rynku pojawiają się coraz nowsze kosmetyki naturalne. Uważam, że warto na takie kosmetyki stawiać. Trzeba jednak wiedzieć co kupować. W tym na pewno pomogą Wam artykuły. Ja bardzo często z takich korzystam i wychodzi mi to na dobre. Dlatego też serdecznie Wam poleca zaglądać w takie miejsca :)

_drewienko_
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: _drewienko_ » 18 listopada 2017, 18:33

nie przepadam za naturalnymi kosmetykami

marina
Milczek
Milczek

Post autor: marina » 21 listopada 2017, 10:10

Znam bardzo dobrą drogerię online tulipani.pl. Oni w ofercie mają tylko i wyłącznie produkty naturalne. Moim zdaniem warto rzucić okiem - znajdziecie tam kosmetyki do makijażu, do pielęgnacji ciała i włosów oraz do stylizacji włosów. Oferta jest bardzo bogata.

iga22
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: iga22 » 23 listopada 2017, 09:59

Najbardziej ze wszystkich kosmetyków naturalnych lubię Fresh&Natural, głównie za naturalny skład i ich niesamowity zapach, są w też pełni wegetariańskie, co zostało potwierdzone certyfikatem Vege. Nie zawierają wazeliny, parafiny, PEG-ów, parabenów, silikonów, SLS/SELS ani sztucznych barwników dzięki czemu nie uczulają.

buffy
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: buffy » 23 listopada 2017, 12:51

Mam zamiar też się na takie kosmetyki przerzucić, widziałam w drogerii kremowe serum do ciała bielendy z miodem i mlekiem kozim, jak je oceniacie? Mam zamiar je wypróbować w najbliższym czasie

haluks2
Raczkujący
Raczkujący
Znak zodiaku: Koziorożec

Post autor: haluks2 » 22 grudnia 2017, 22:16

Tutaj widziałam ciekawy artykuł na temat stylizacji i doboru odpowiednich kosmetyków do włosów amfora.pl/wiadomosc/joanna-sposob-na-stylizacje-wlosow-ktore-kosmetyki-wybrac/3814. Wiele kobiet źle dobiera kosmetyki, nawet nieświadomie.

szuwarek
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: szuwarek » 8 lutego 2019, 18:31

Ostatnio bardzo dużo się mówi o doskonałych właściwościach naturalnych kosmetyków i ich zbawiennym działaniu na skórę. Dlatego postanowiłam przewertować internet i wybrać dla siebie najlepsze. Znalazłam na jednej stronie zdjęcie Wiktorii Omyła, która poleca produkty Calluna Medica i nawet zorganizowała specjalny konkurs. Pokusiłam się o zamówienie w promocyjnej cenie naturalnego kremu głęboko nawilżającego i odżywczego oraz maseczki głęboko nawilżającej Norwegia. Tych specyfików nie da się zamienić na inne. Sprawiają, że cera jest piękna.

poważna
Raczkujący
Raczkujący
Znak zodiaku: Byk

Post autor: poważna » 11 lutego 2019, 12:13

Mi te naturalne jak sama zaczęłam stosować, zdecydowanie bardziej odpowiadają. W aptece internetowej wapteka jest taka marka Granat Apfel z owocem granatu. Mam krem na dzień, na noc, żel do mycia ciała. Działają głównie odżywczo i nawilżająco na skórę. Dla mnie że nie zawierają chociażby parabenów czy glikolu to dodatkowy plus, cena też jest przystępna.

idealna
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: idealna » 22 lutego 2019, 16:50

Też sie przerzuciłam na naturalne, a zaczynałam delikatnie najpierw tylko z kremem na przesuszoną skore rak - zamowilam maslo mandarynkowe z ravina.pl A ostatnio to juz nawet mydlo od nich do zestawu zamowienia wzielam. Maja niesamowicie naturalne zapachy - ale zeby nie bylo bez aromatow!

Mona
Raczkujący
Raczkujący
Znak zodiaku: Waga

Post autor: Mona » 27 lutego 2019, 10:02

Jeżeli chodzi o kremy do rąk to jestem zakochana w Botame. Są naturalne i ślicznie pachną, a w aptece doz.pl kosztują niecałe 10 zł. :)

Obrazek

fiona45
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: fiona45 » 27 lutego 2019, 17:53

Naturalne kosmetyki warte są uwagi . Wiele z nich znajdziesz na pewno na maxdrogeria. Zwłaszcza,że biały Jeleń jest zawsze funkcjonalny i praktyczny. Szybko i sprawnie zamówisz na czas.

laguna
Bywalec
Bywalec

Post autor: laguna » 27 marca 2019, 15:51

Faktycznie, też się przestawiłam na Botame z doz.pl i jestem mega zadowolona. Kosmetyki te są stuprocentowo naturalne i ceny są śmiesznie niskie :) Potestujcie sobie koniecznie bo warto.

pola3
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: pola3 » 2 kwietnia 2019, 17:07

jest wiele na prawde fajnych kosmetykow naturalnych, które dobrze dzialaja zarowno na cialo i zmysly :D przykladem takich wlasnie kosmetyków jest Hildegard Braukmann i ich emulsja pielegnacyjna o nazwie Harmonia Ciala. Koi, nawilza i pieknie pachnie - czysta przyjemnosc uzyzwania. No i oczywiscie, wszystko naturalne i mile :)

ODPOWIEDZ