Mechanik
Re: Mechanik
A czy moglibyście mi polecić jakiegoś mechanika, dla którego nie będzie problemem zepsuta skrzynia biegów? Coś mi zaczęło w niej szwankować, mam nadzieję, że nie będzie konieczna jej całkowita wymiana... najlepiej, aby był to mechanik z Wielkopolskiego, z góry dzięki.
Ja mam bardzo fajnego mechanika pod domem, ostatnio montował mi podpory do przyczep. Chłop jest bardzo ogarnięty i żadne naprawy mu nie straszne, rozrząd też mi robił
Do tego jest bardzo uczciwy i nie kroi jak za zboże.

znacie jakiegoś dobrego i taniego mechanika z Krakowa?
Ja bez zastanowienia mogę wam polecić salon BMW, poza sprzedażą samochodów zajmują się także naprawą samochodów, a także innymi usługami.
Znajomy ostatnio szukał firmy, która naprawi mu chłodnię samochodową. Był z tym niemały problem, nie ma zbyt duzo firm o tym profilu. W końcu wspólnymi siłami znaleźlismy firmę, która bez problemu może podjąc sie wszystkiego związanego z tematem chłodni czy naczep, nawet naprawy powypadkowej.
Ja zawsze się obawiałam, że trafię na kogoś, kto kompletnie nie zna się na samochodach. Teraz kolega mi podrzucił stronę jednego zaufanego warsztatu. Nawet czytałam referencję o nich na stronie, przyda się taka znajomość, bo jednak nigdy nie wiemy, czy nam coś w samochodzie klęknie czy też nie.
Ja osobiście wole korzystać z większych i bardziej sprawdzonych firm.
Ja większość rzeczy naprawiam sama albo u znanego mechanika. Ostatnio myślałam, że będę musiała wyrzucić filtr DPF i kupić nowy ;( Na szczęście trafiłam gdzie regenerują takie filtry, wystarczy im go wysłać 

Też jeszcze do niedawana robiłam wszelkie naprawy u znajomego mechanika. Dopóki się nie okazało, że znajomy mechanik, to zwykły naciągacz, który ma po prostu dobre gadane. Bardzo się rozczarowałam i sama na siebie byłam zła, że tyle czasu dałam się mu robić. Teraz naprawiam auto, w autoryzowanym serwisie Renault i płacę ale też wymagam. Pełen profesjonalizm, brak zbędnych dyskusji, tylko konkrety i rzetelnie wykonana robota. I w końcu wiem, jak naprawa powinna wyglądać u prawdziwych fachowców.
ja szukam dobrego mechanika z Sieradza