Oczy
-
- Raczkujący
Re: Oczy
Ja generalnie zawsze maluję rzęsy. Bez pomalowanych rzęs nie wychodzę z domu
Zresztą nieraz nawet jak nigdzie nie wychodzę, to i tak nakładam tusz. Na wyjścia używam też cieni do powiek. Spodobała mi się nowa paleta cieni Catrice. Widziałyście?

Wykonanie odpowiedniego makijażu oczy wymaga też od nas byśmy miały do tego dobry pędzel. Same chęci czy drogie kosmetyki niestety nie wystarczą. Moze taki zestaw pędzli do makijażu nie był by dla Ciebie dobry? Moim zdaniem pędzle te idealnie nadają się do wykonania fajnego makijażu oczu.
Teraz to tylko stosuję tusz do rzęs i od czasu do czasu, przejadę cieniem po powiece ale bez wielkich artystycznych zamysłów. Wcześniej musiałam poświęcić sporo czasu na poranny makijaż, ponieważ okropne cienie pod oczami pewnie wystraszyłyby nie jednego w pracy. Kiedyś zaspałam i nie zdążyłam się pomalować to koleżanka myślała, że dopiero co wróciłam z weekendowej imprezy. Powiedziałam jej o problemie i ona pokazała mi, że istnieje coś takiego jak kremy pod oczy. Akuratnie stosowała ten od firmy Farmona więc sama postanowiłam go wypróbować. Zawsze myślałam, że krem pod oczy to dopiero za jakieś 20-30 lat a tu proszę. Odpowiednie nawilżenie potrafi zdziałać cuda i już nie potrzebuję żadnych pudrów czy rozświetlaczy, które niejednokrotnie nadwyrężają delikatną skórę wokół oczu.
Ja polecam makijaż permanentny. Od kiedy zrobiłam sobie kreski na powiekach w krakowskim Vici Clinic w ogóle przestałam używać eyelinera. A kiedyś się z nim nie rozstawałam. Zabieg wykonywał pan Krzysztof, bardzo sympatyczny. W cenie miałam też korektę. Wiem, że teraz w październiku każdy dostanie 20% rabatu więc nie ma się nad czym zastanawiać 

nie ukrywam że jak każda kobieta lubię o siebie zadbać. w codziennym makijażu nie może zabraknąć jakiegoś kolorku na powiece
jesień trwa także moim faworytem w paletkach jest odcień peach to prawdziwa petarda + ten pigment spisuje się fantastycznie !

Moim zdaniem oczy pięknie wyglądają jak nad nimi są piękne rzęsy. Ja osobiście znalazłam na to metodę robiąc co jakiś czas rzęsy 3D. Jestem z okolic Częstochowy i fajnie je wykonuje La Bambola kontakt do niej jak byś chciała takie to: 514743763 . Przyjmuje u siebie w domu lub u klienta. Takie rzęsy są lekkie i efektowne bez malowania.
Jeśli chodzi o oczy to mi zdecydowanie wystarczy tusz do rzęs i eyeliner. Zastanawiam się właśnie nad zmianą produktów na inną markę bo lubię czasem testować. Koleżanka polecała mi markę Catrice, ich kosmetyki do makijażu dostępne są w drogerii online Puderek.