Ogród latem i zimą

Pogaduszki na te wzniosłe i mniej ważne tematy. Rozmawiamy tutaj o różnych ciekawych tematach, nauce, medycynie, wiadomościach dnia i nocy.
elabarbara
Raczkujący
Raczkujący

Re: Ogród latem i zimą

Post autor: elabarbara » 20 marca 2018, 09:28

Ja ostatnio jak szukałam trampoliny dla dziecka. Znalazłam odpowiednią trampolinę i nawet ładny, duży parasol ogrodowy. Zamierzam kupić ale nie wiem co mąż powie na parasol, bo to jest poza planem. Mam nadzieje że będzie zadowolony bo w zeszłym roku stary parasol wywaliliśmy.

gizlerr
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: gizlerr » 20 marca 2018, 11:20

Ja mój ogród zostawiam samem sobie zimą :P Nie mam ochoty biegać nawet w 10 stopniach po ogrodzie. Wyjdzie słońce, będzie 20 stopni to się nim zajmę ;)

laguna
Bywalec
Bywalec

Post autor: laguna » 4 kwietnia 2018, 10:43

Na zimę możesz śmiało zabezpieczyć swój ogród za pomocą agrowłókniny. To bardzo wygodne rozwiązanie które chroni rośliny przed chwastami czy mrozem.

aniaola37
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: aniaola37 » 4 kwietnia 2018, 13:43

Bardzo istotne jest aby zadbać o dobry płot, który niezależnie od pory roku zabezpieczy nasz ogród.

Grejsi
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: Grejsi » 24 kwietnia 2018, 21:04

Tutaj znajdziecie świetne rozwiązania do ogrodu - oltre.pl

dominika78
Raczkujący
Raczkujący
Znak zodiaku: Strzelec

Post autor: dominika78 » 25 kwietnia 2018, 15:25

ja proponuję sofy ogrodowe . kupiłam jedną w tamtym roku i się świetnie sprawdziła. Wygodnie, praktycznie i pięknie dopasowała się do aranżacji ogrodowej :)

okeh
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: okeh » 26 kwietnia 2018, 12:37

wydaje mi się, że o ogród trzeba dbać zawsze

Filozofia
Raczkujący
Raczkujący
Znak zodiaku: Lew

Post autor: Filozofia » 9 maja 2018, 17:16

Mąz mi z palet zrobił piękną ławkę i stół, niestety nie moglismy znaleźć poduchy na wymiar. Juz mi się płakać chciało. Trafiłam na stronę dekorii i pierwsze co mi sie rzuciło w oczy to szycie na wymiar siedziska. Może i Wam sie przyda. Może też macie takiego zaradnego męża jak ja :)

Toska
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Toska » 14 maja 2018, 12:27

Ja zimą w ogóle ogrodu nie ruszam. Dopiero na wiosnę zaczynam robić porządki, sadzę nowe kwiaty itd. W zeszłym tygodniu byłam na giełdzie po kwiaty a teraz przeglądam ofertę, bo chcę kupić kilka narzędzi ręcznych typu nożyce, sekator itd. A wy gdzie kupujecie narzędzia ogrodowe?

Irmina30
Raczkujący
Raczkujący
Znak zodiaku: Baran

Post autor: Irmina30 » 25 maja 2018, 13:03

@Toska donbre narzędzia ręczne możesz zamówić przez internet. Widziałas może ofertę sklepu e-metalhurt? To sklep z artykułami metalowymi - u nich kupisz nie tylko akcesoria i narzedzia do ogrodu ale także inne narzedzia gospodarcze, które często przydają się w domowych remontach. Moim zdaniem warto zamówić narzedzia w sieci bo jest naprawdę sporo taniej niz w stacjonarnych sklepach.

marina
Milczek
Milczek

Post autor: marina » 28 maja 2018, 10:48

Ja poważnie zastanawiam się nad tym, jakie ogrodzenie wybrać. Spodobały mi się ostatnio ogrodzenia łupane i poważnie biorę je pod uwagę. Nie jestem jednak pewna, czy dobrze skomponują się ze stylem mojego domu i ogrodu. Co o nich sądzicie?

ElizaC
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: ElizaC » 8 czerwca 2018, 12:13

Ogrodzenia łupane są super,imitują prawdziwy kamień a są o wiele prostsze w montażu.Moi rodzice wybrali takie ogrodzenie w firmie Joniec,mają bardzo ciekawe wzory i kolory.

Bielawa
Raczkujący
Raczkujący
Znak zodiaku: Lew

Post autor: Bielawa » 11 czerwca 2018, 00:26

Tak, to pięknie wygląda i warto, żeby takie ogrodzenie grało z całym projektem ogrodu, czyli żeby były podobne murki, czy elementy tarasu, altanki, skalniaka... Dlatego uważam, ze warto powierzyć wykonanie projektu i ogrodu fachowcom takim jak Tak, to pięknie wygląda i warto, żeby takie ogrodzenie grało z całym projektem ogrodu, czyli żeby były podobne murki, czy elementy tarasu, altanki, skalniaka... Dlatego uważam, ze warto powierzyć wykonanie projektu i ogrodu fachowcom.

kfap
Milczek
Milczek
Znak zodiaku: Bliźnięta

Post autor: kfap » 19 czerwca 2018, 15:02

Ja również szukam nowych mebli ogrodowych na ten sezon, taras wybudował mój mąż, jest cały z drewna z podestem więc nie trzeba użerać się z krzywą ziemią i huśtającym się stołem. Przejrzałam strony, które podsyłacie ale niestety nie widzę nic typu mebli z technorattanu.

regalcia
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: regalcia » 22 czerwca 2018, 11:53

My z mężem niedawno postanowiliśmy zainwestować w ogród zimowy, chciałabym wyposażyć go w ładne mebelki. Wczoraj wpadała mi w oko ławka. Akurat złożyło się tak, że jest przeceniona. Myślicie, że będzie to dobry wybór na początek?

ODPOWIEDZ