Pomysł na biznes

Pogaduszki na te wzniosłe i mniej ważne tematy. Rozmawiamy tutaj o różnych ciekawych tematach, nauce, medycynie, wiadomościach dnia i nocy.
Awatar użytkownika
koralik12
Raczkujący
Raczkujący
Znak zodiaku: Bliźnięta

Re: Pomysł na biznes

Post autor: koralik12 » 18 maja 2018, 16:23

Może telefonia IP? Bardzo się teraz rozwija :)

yuremp
Milczek
Milczek

Post autor: yuremp » 21 maja 2018, 22:05

Ja bym postawił na rolnictwo. Branża obecnie jest w bardzo dobrej kondycji, można tu sporo zarobić ;) Oczywiście potrzebna jest wiedza, jednak portale takie jak ten wymieniony przeze mnie wcześniej pomagają w wejściu w tę branżę :)

storka
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: storka » 23 maja 2018, 19:52

Zawsze można pomyśleć o franczyzie. Ja sama zastanawiam się nad takim rozwiązaniem, ale jeszcze do końca nie wiem jaka branża. Najprawdopodobniej będzie to punkt kurierski.

lola35
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: lola35 » 3 lipca 2018, 15:53

Jeżeli chcesz otwierać biznes to powinieneś od razu zainteresować się ochroną swojego mienia, przyda się również usługa e monitoringu, dzięki e monitoringu będziesz mieć wgląd w każdym momencie na to co dzieje sie w twojej firmie, to bardzo dobry sposób na zabezpiecznenie swojego biznesu.

hiret
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: hiret » 4 lipca 2018, 19:36

jak dla mnie to najlepsze sązdecydowanie biznesy internetowe

slither
Raczkujący
Raczkujący
Znak zodiaku: Strzelec

Post autor: slither » 12 lipca 2018, 19:54

My otworzyliśmy restaurację. Serio to najlepsze rozwiązanie dla początkujących. No i dosyć tanie. Wystarczy, że zerkniesz do sieci - jest taka hurtownia gastronomiczna goga-gastro, która sprzedaje bardzo tanio mega profesjonalny sprzęt. Potem dochodzi marketing, ale to już najlepiej zatrudnić profesjonalną agencję.

misuk
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: misuk » 14 lipca 2018, 12:14

zastanawiam się nad pomysłem na biznes, jakieś porady?

bale
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: bale » 16 lipca 2018, 12:53

Masz jeszcze opcję na wdrożenie systemu informatycznego, dzięki któremu usprawnisz funkcjonowanie konkretnych działów. Zobacz działanie systemu Connecto DMS w branży budowlanej. Wiadomo, że wszędzie zachodzą podobne procesy, dlatego można te oprogramowanie dopasować do każdej branży.

Ola3
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Ola3 » 16 lipca 2018, 13:31

Własny biznes to spora odpowiedzialność..

mela3
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: mela3 » 21 lipca 2018, 11:17

Jak już będziecie mieli konkretny biznes, to jeszcze dodać wam muszę że warto teraz dla klientów założyć program lojalnościowy. Do takiego programu lojalnościowego możecie dołączyć tutaj zencard.pl , przeczytajcie ja to wszystko wygląda, co wy możecie uzyskać, a co mogą uzyskać wasi klienci, którzy w tym przypadku są najważniejsi.

alisson
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: alisson » 22 lipca 2018, 14:14

Najpierw trzeba też zrobić rozeznanie rynku czy warto startować z danym biznesem

jjusti18
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: jjusti18 » 22 lipca 2018, 23:39

Warto też mając swoją firmę pomyśleć jakby ją usprawnić. Im szybciej pomyślimy o różnych usprawnieniach tym lepsze zdobędziemy osiągnięcia. Na pewno ciekawym rozwiązaniem będzie zarzadzanie dokumentami. Dzięki temu obieg dokumentów jest sprawniejszy i archiwizacja też jest bezpieczniejsza. Myślę, że tego typu rozwiązanie może być w wielu kwestiach przydatne.

blackrose
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: blackrose » 5 listopada 2018, 10:25

mela3 pisze:
21 lipca 2018, 11:17
Jak już będziecie mieli konkretny biznes, to jeszcze dodać wam muszę że warto teraz dla klientów założyć program lojalnościowy. Do takiego programu lojalnościowego możecie dołączyć tutaj zencard.pl , przeczytajcie ja to wszystko wygląda, co wy możecie uzyskać, a co mogą uzyskać wasi klienci, którzy w tym przypadku są najważniejsi.
Popieram, programy lojalnościowe B2B lub B2C są doskonałym pomysłem. Sama skorzystałam z usług tej firmy: https://www.motivationdirect.pl/oferta/ ... otywacyjne . Sprawdza się świetnie, wzrost liczby klientów jest znaczny.

victoria
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: victoria » 8 listopada 2018, 15:12

Jeśli chodzi o biznes gastronomiczny to jest to bardzo satysfakcjonująca praca. Jeżeli już wszystkie grubsze wydatki za Wami a restauracja zaczyna przynosić zyski dobrze jest nie spoczywać na laurach i podnosić jakość świadczonych usług doszlifowując szczegóły. Polecam https://odziezgastronomiczna.pl/ z odzieżą dla personelu

Grzegorz574
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Grzegorz574 » 27 listopada 2018, 11:18

Ja od jakiegoś czasu prowadzę taką małą firmę transportową, gdzie zatrudniam 15 osób. Z racji, że jesteśmy w bardzo dobrych stosunkach postanowiłem zadbać o ich rozwój i zdecydowałem się na kursy językowe dla firm poznań. Od przyszłego miesiąca zaczynamy kurs języka angielskiego. Mam nadzieję, że odbije się to na rozwoju naszej firmy, nie tylko pracowników :)

ODPOWIEDZ