Pomysł na biznes

Pogaduszki na te wzniosłe i mniej ważne tematy. Rozmawiamy tutaj o różnych ciekawych tematach, nauce, medycynie, wiadomościach dnia i nocy.
bezza
Raczkujący
Raczkujący

Re: Pomysł na biznes

Post autor: bezza » 21 września 2017, 16:51

Jeśli chodzi o księgowość to nie ma już potrzeby zatrudniania księgowej. Korzystając z dostępnych w sieci narzędzi można w łatwy i szybki sposób samodzielnie się rozliczać :) Zerknijcie sobie na ofertę wfirma.pl. Każdy użytkownik ma stały dostęp do swoich dokumentów i może liczyć na wsparcie ze strony ekspertów. Dodatkowym plusem jest stosunkowo niewielki koszt takiej usługi więc warto skorzystac.

julkak
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: julkak » 25 września 2017, 12:26

Pomysłów na dobry biznes jak widać jest sporo :) Mój znajomy jest właścicielem dobrze prosperującej firmy transportowej i nie narzeka :)

Naiya
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Naiya » 2 października 2017, 02:52

Dzięki, właśnie otwieram coś w stylu mobilnego serwisu ciężarówke :P Szukam w sieci jakiegoś sklepu w którym mógłbym kupić wyposażenia.

jjusti18
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: jjusti18 » 14 października 2017, 13:36

Wiecie co myślę, że warto wybrać się na Europejskie Forum Gospodarcze – Łódzkie 2017. To już niedługo jak się odbędzie, a sporo będzie można się dowiedzieć o biznesie. Ja właśnie mam w planach, żeby tam jechać...

Toska
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Toska » 5 listopada 2017, 18:08

Jeśli szukasz lokalu na biuro do wynajęcia zajrzyj najpierw na akademianajemcy.pl Znajdziesz tam szkolenie dla najemców. Może ci bardzo pomóc w wynajęciu odpowiedniego lokalu. Wiele osób nie zna swoich praw i nie na co zwrócić szczególną uwagę podpisując umowe.

elabarbara
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: elabarbara » 15 listopada 2017, 12:41

Ja w końcu po długich oczekiwaniach, i namysłach otworzyłam kawiarnię. Bałam się że sobie nie poradzę ale mam nadzieje że nie będzie tak strasznie. Powoli urządzam już lokal. Tylko jeszcze muszę dokupić trochę akcesorii do kuchni.

Irmina30
Raczkujący
Raczkujący
Znak zodiaku: Baran

Post autor: Irmina30 » 19 grudnia 2017, 19:26

A jakie akcesoria potrzebujesz? Zerknij na ofertę sklepu Multigastro . Oferują kompleksowe wyposażenie gastronomii. Mają bardzo solidne sprzęty do kawiarni i cukierni. U nich znajdziesz wszystko, co niezbędne do prowadzenia knajpy.

brazek
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: brazek » 21 grudnia 2017, 17:04

Wiele jest pomysłów na biznes pytanie jaki jest najbardziej opłacalny hmm.... też teraz się w sumie zastanawiam bo po przeczytaniu artykułu zacząłem się właśnie nad firmą o takim profilu zastanawiać, bo przecież z usług koparek korzysta każdego dnia wiele ludzi więc jest na to zapotrzebowanie jak myślicie, warto?

haluks2
Raczkujący
Raczkujący
Znak zodiaku: Koziorożec

Post autor: haluks2 » 25 grudnia 2017, 11:10

Do celów biznesowych warto mieć też laptop, bo czasy dużych komputerów stacjonarnych w biznesie mobilnym już odeszły.

Filozofia
Raczkujący
Raczkujący
Znak zodiaku: Lew

Post autor: Filozofia » 15 stycznia 2018, 18:59

Jaki by ten biznes nie był to bez komputera ani rusz. By jednak kupić odpowiedni do potrzeb trzeba być dobrze zorientowanym, lub znać odpowiedni sklep. W razie potrzeby potrafią tak skonfigurować sprzęt, by był nas satysfakcjonował. Realizacja zamówień przy komputerach gotowych i dostępnych 48 godzin.

bale
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: bale » 18 stycznia 2018, 09:31

W prowadzeniu biznesu bardzo pomagają systemy informatyczne, dzięki którym zarządzasz całą firmą. Wiesz co dzieje w konkretnym dziale, co jest do zrobienia, gdzie są opóźnienia itp. Na stronie opisany jest system Connecto DMS, na który składa się obieg dokumentów, CRM, business intelligence i zarządzanie projektami. Integruje się on także z rozwiązaniami klasy ERP.

mgryk
Raczkujący
Raczkujący
Znak zodiaku: Skorpion

Post autor: mgryk » 20 stycznia 2018, 22:10

laus90 pisze:
16 grudnia 2016, 16:13
a może drukarnia online? Są z tego zyski :)
Jak wszędzie, mając pokaźną bazę klientów na brak pracy nie można narzekać. Trzeba tylko oferować im wysokiej jakości usługi. Chcąc oferować innym druki wielkoformatowe, powinniśmy zaopatrzyć się w urządzenie HP LATEX. Większość drukarnia posiada Solvent, który ma wiele wad (wydruki są mniej trwałe, a tusze z których się korzysta niestety, są toksyczne).

yuremp
Milczek
Milczek

Post autor: yuremp » 23 stycznia 2018, 13:35

Pomysł na biznes to jedno, a jego realizacja to drugie. Nawet jeżeli już ktoś przejdzie do zakłądania firmy, to potem trzeba sie z tego utrzymać, a nie jest to takie proste... Znacznie łatwiej jest po prostu znaleźć lepiej płatną pracę.

Irmina30
Raczkujący
Raczkujący
Znak zodiaku: Baran

Post autor: Irmina30 » 26 stycznia 2018, 20:03

Zawsze znajdzie sie jakiś pomysł na biznes

Toska
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Toska » 9 lutego 2018, 20:28

Gdybyś szukał biura dla swojej firmy warto gdzieś poszukać.l Z tego co widziałam mają ofercie biura w Katowicach. Można tam wynająć biuro wirtualne i stacjonarne. Ostatnio sama myślę o biurze dla mojej firmy. Męczy mnie już praca w domu.

ODPOWIEDZ