Jak zwalczać komary
Jak zwalczać komary
Nadchodzą komary i to całą ławą. Jak je zwalczać, tak, żeby było to skutecznie. Jest kilka sposobów, o jednym z nich w poniższym filmiku.
Kobiety i biznes.
Re: Jak zwalczać komary
Co możecie polecić na komary, tak sie składa,ze komary lgna do mnie i do moich dzieci gdziekolwiek czy na działce, czy na basenie czy w domu to juz uciazliwe .
dla dorosłych to tylko i wyłącznie coś napryskanie, dla dzieciaków (juz po ugryzieniu) to super sa plastry Xarasan, bardzo szybko koją, bo zaraz po ugryzieniu i co najważniejsze działają do 8 godzin po naklejeniu no i jak dla dzieci nie zawierają żadnej chemii 100 procent naturalnych składników 

-
- Raczkujący
ja polecam spray Mugga, jest bardzo skuteczny. Stosujemy cała rodziną, również dzieci.
u mnie sprawdzają się moskitiery w oknach, a jeśli jesteśmy na zewnątrz to używamy sprawdzonego sprayu na komary i kleszcze 

Ja używam specjalnych świeczek. I oczywiście pilnuję, żeby zamknąć okno na noc. Czasami używam również specjalnych wkładów "do kontaktu".
A macie jakieś sposoby na złagodzenie ukąszeń po komarach? Pamiętam, że jak byłam mała to mama zawsze smarowała ukąszenia żelem fenistil. Tylko, czy on nadal jest skuteczny? Używała któraś z Was go ostatnio i może się wypowiedzieć?
Dzięki!

Z góry wielkie dzięki za interesujące porady w tej kwestii. Mam nadzieję, że mi się one przydadzą 

Za jedną z najbardziej intrygujących rzeczy w życiu uważam to, że bierzemy udział w czymś, czego zupełnie nie rozumiemy.
-
- Raczkujący
Obecnie jest mnóstwo komarów, ciężko się od nich odgonić. Czy jest jakiś skuteczny spray, który odstrasza komary?
Nie jest to moja dziedzina wiedzy...
Czasami ludzie się nie odzywają dlatego, że nie mają nic do powiedzenia, a czasem dlatego, że mają aż nazbyt wiele.
Na komary najlepszy jest olejek waniliowy lub eukaliptusowy 

u nas w domu sprawdzają się moskitiery i odkąd mamy je zainstalowane w oknach to nie mamy problemu z komarami w domu
My zapalamy świeczki odstraszające ale to nie zawsze działa, niestety. Nie znam w 100% skutecznego sposobu.
My też mieliśmy problem z komarami, dlatego w większości okien zamontowaliśmy moskitiery. A jeśli jesteśmy poza domem to super sprawdzają się różne spraye przeciw komarom, najlepiej działa mugga.
Moskitiery pomogą